Званична интернет презентација Општинe Рогатица

СНСД апсолутни побједник избора и у Рогатици

11/10/2018

Према прелиминарним резултатима Централне изборне комисије БиХ, Савез независних социјалдемократа је и на подручју општине Рогатица остварио апсолутну побједу на свим нивоима у оквиру Општих избора 2018.

Кандидат СНСД-а за српског члана Предсједништва БиХ Милорад Додик освојио је чак 839 гласова више од Младена Иванића, кандидата СЗП-а. И СНСД-ова Жељка Цвијановић је у трци за предсједника Републике Српске имала значајну предност у односу на Вукоту Говедарицу из СЗП-а, освојивши 339 гласова више.

Када је у питању Народна скупштина Републике Српске, СНСД је освојио 2.593 гласа, скоро двоструко више од СДС-а, који је имао 1.482 гласа. Кандидат СНСД-а за посланика Нинослав Прелић освојио је импозантан број гласова, који ипак није био довољан да уђе у нови сазив НСРС. На подручју Рогатице Прелић је освојио 2.185, а укупно на подручју изборне јединице 8 4.329 гласова. Након бројања гласова из мобилних тимова, очекује се да ће овај број бити већи. Кандидат СДС-а Новак Мотика освојио је 1.067, односно укупно 1.902 гласа.

И у гласању за Парламент БиХ СНСД је направио значајну разлику, освојивши 2.583, док је СДС освојио 1.966 гласова.

Из Општинског одбора Савеза независних социјалдемократа Рогатица поручују да су изузетно задовољни оствареним резултатима и на локалном и на републичком нивоу. Сматрају да је СНСД показао како има највећу снагу до сада, што је резултат политике развоја на свим нивоима и успјешне одбране интереса српског народа.

Last modified: 11/10/2018

Comments are closed.