Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Начелник Јагодић уприличио пријем за приправнике

20/09/2018

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић данас је са сарадницима уприличио пријем за тридесет четворо младих из Рогатице који ће у оквиру пројекта “Програм подршке запошљавању младих са високом стручном спремом у статусу приправника” током наредних дванаест мјесеци одрађивати приправнички стаж.

На подручју Републике Српске овим пројектом обухваћено је преко 900 младих. Средства за реализацију у износу од скоро 6 милиона конвертибилних марака издвојила је Влада Републике Српске, а значајна средства издвојиће Општина Рогатица и остали послодавци.

“У оквиру овог програма успјели смо да ангажујемо 34 приправника што је веома значајно у односу на укупан број и с обзиром на број становника у нашој општини. Заједничким напорима Владе и Општине створени су услови да наши млади стекну почетно искуство са којим ће постати конкурентни на тржишту рада и изузетно ми је драго због тога”, изјавио је начелник Јагодић.

Жељана Тошић дипломирала је на Одсјеку за српски језик и књижевност Филозофског факултета у Палама, а прво радно искуство стећи ће у Основној школи “Свети Сава”.

“Драго ми је због прилике коју смо добили моји суграђани и ја за одрађивање приправничког стажа, што ће нам бити много значајно за тражење даљег запослења”, изјавила је Тошићева.

Александра Јандрић, дипломирани новинар, почела је да ради након десет година чекања.

“Захвалила бих Општини Рогатица и начелнику Јагодићу на указаној прилици, јер након десет година чекања сам добила прилику да одрадим приправнички стаж”, изјавила је Јандрићева.

Last modified: 20/09/2018

Comments are closed.