Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Načelnik Jagodić upriličio prijem za pripravnike

20/09/2018

Načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić danas je sa saradnicima upriličio prijem za trideset četvoro mladih iz Rogatice koji će u okviru projekta “Program podrške zapošljavanju mladih sa visokom stručnom spremom u statusu pripravnika” tokom narednih dvanaest mjeseci odrađivati pripravnički staž.

Na području Republike Srpske ovim projektom obuhvaćeno je preko 900 mladih. Sredstva za realizaciju u iznosu od skoro 6 miliona konvertibilnih maraka izdvojila je Vlada Republike Srpske, a značajna sredstva izdvojiće Opština Rogatica i ostali poslodavci.

“U okviru ovog programa uspjeli smo da angažujemo 34 pripravnika što je veoma značajno u odnosu na ukupan broj i s obzirom na broj stanovnika u našoj opštini. Zajedničkim naporima Vlade i Opštine stvoreni su uslovi da naši mladi steknu početno iskustvo sa kojim će postati konkurentni na tržištu rada i izuzetno mi je drago zbog toga”, izjavio je načelnik Jagodić.

Željana Tošić diplomirala je na Odsjeku za srpski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Palama, a prvo radno iskustvo steći će u Osnovnoj školi “Sveti Sava”.

“Drago mi je zbog prilike koju smo dobili moji sugrađani i ja za odrađivanje pripravničkog staža, što će nam biti mnogo značajno za traženje daljeg zaposlenja”, izjavila je Tošićeva.

Aleksandra Jandrić, diplomirani novinar, počela je da radi nakon deset godina čekanja.

“Zahvalila bih Opštini Rogatica i načelniku Jagodiću na ukazanoj prilici, jer nakon deset godina čekanja sam dobila priliku da odradim pripravnički staž”, izjavila je Jandrićeva.

Last modified: 20/09/2018

Comments are closed.