Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Opština Rogatica proslavila krsnu slavu Preobraženje Gospodnje

19/08/2018

Opština Rogatica proslavila je danas krsnu slavu Preobraženje Gospodnje. Nakon Svete liturgije i nošenja litije oko hrama Svete Trojice, uslijedila je litija do zgrade Opštine. Ispred Spomen-kapele načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić, predsjednik i potpredsjednik Skupštine opštine Đoko Razdoljac i Ninoslav Prelić položili su vijenac borcima stradalim u prethodnom ratu.

U sali Skupštine opštine Rogatica slomljen je slavski kolač, a slavski ručak obavljen je u motelu „Park“ sa više stotina zvanica, među kojima su bili načelnici susjednih opština, narodni poslanici, predstavnici političkih partija, nevladinih organizacija i građani.

Čestitke su stigle i od zvaničnika koji su bili spriječeni da prisustvuju: predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, predsjednice Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović, predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića i drugih visokih zvaničnika, ministara, te direktora brojnih preduzeća.

Načelnik Jagodić poželio je srećnu krsnu slavu svim sugrađanima i ukratko izložio plan djelovanja u narednom periodu:

“Nastojimo da učinimo našu opštinu što ljepšom i ugodnijom za život. Završavamo projekat bazena, riješeno je pitanje stečaja Drvne industrije “Sjemeć” gdje bi ovih dana trebalo da počne sa radom fabrika peleta. Firma u stečaju na Borikama je uspješno u jednom dijelu našla vlasnike, naše sugrađane, i zato smatram da i za taj prostor dolaze bolji dani. Ovih dana rekonstruišemo puteve na području opštine, realizuje se obnova fasada, a u planu je i projekat LED rasvjete. Modernizovaćemo sportske terene, uraditi tartan stazu i sagraditi sportsku dvoranu. Na polju zapošljavanja pomenuću preduzeće “Mraz” koje trenutno zapošljava oko 30, a uskoro bi trebalo da broj radnika zaokruži na 50″, izjavio je Jagodić i dodao da postoji još planova čijoj realizaciji će se pristupiti u narednom periodu.

 

 

Last modified: 19/08/2018

Comments are closed.