Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Služen parastos borcima poginulim u proteklom ratu

18/08/2018

U sklopu obilježavanja krsne slave opštine Rogatica Preobraženja Gospodnjeg danas je u rogatičkoj Spomen-kapeli tradicionalno služen parastos svim borcima koji su stradali u Odbrambeno-otadžbinskom ratu 1992-1995. godine.

Parastosu su prisustvovali članovi porodica poginulih boraca, predstavnici republičke i opštinske boračke organizacije, te opštinsko rukovodstvo.

Pjesnik Ljubivoje Ršumović održao je nadahnutu besjedu u čast borcima:

“Sanjali su neke snove koji su ostvarivi tek danas, koje mi moramo ostvariti. Da bismo ostvarili te snove moramo se sjećati njih i na tim uspomenama graditi budućnost. U ime djece kao budućih graditelja živjeće uspomena na ove živote koji nastavljaju da žive u nama, a poslije nas u našoj djeci”, poručio je Ršumović.

“Sva prava porodica poginulih boraca, kao što su isplate invalidnina i naknade po osnovu odlikovanja, ostvarena su u cjelosti. Mnoge porodice su zahvaljujući Vladi Republike Srpske stambeno zbrinute, a one koje nisu, biće u narednom periodu”, izjavila je Andrijana Nešković, načelnica Odjeljenja za opštu upravu koje je resorno nadležno za pitanja iz oblasti boračko-invalidske zaštite.

“Naše heroje ne smijemo zaboraviti. Svake godine moramo se okupljati u znak sjećanja na njih, jer njihova žrtva treba da nas vezuje, a ne da se zloupotrebljava. Lokalnu zajednicu smatrajte kućom gdje se u svako doba možete obratiti i tražiti pomoć, a mi ćemo se u granicama svojih mogućnosti truditi da pomognemo”, poručio je porodicama načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić.

Nakon parastosa u motelu “Park” je održan tradicionalni molitveni doručak sa porodicama poginulih.

Last modified: 18/08/2018

Comments are closed.