Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Илиндански сабор 2018 – Резултати спортских такмичења

03/08/2018

Завршен је још један илиндански сабор на Борикама. Сви програмски садржаји успјешно су реализовани, посјећеност је била на високом нивоу, a народно весеље је трајало од поподневних до касних ноћних сати.

Јуче су одржана и традиционална спортска такмичења. Побједник турнира у малом фудбалу је екипа “Пљешевица”. Друго, односно треће мјесто заузели су “Кафе Упитник” и “Печењара Галија” из Рогатице.

Посебна атракција биле су трке арапских и босанских коња. Међу арапским грлима побједу је однио коњ у власништву Данка Бојата, а друго и треће мјесто заузела су грла Жељка Радојичића и Мијата Цвијетића. У категорији босанских грла прво мјесто заузео је коњ Драгана Вучака, а друго и треће коњи Мијата Цвијетића и Брана Џиде.

У трци атлетичара прво мјесто заузео је Дарко Росић (Рогатица), друго Дарко Косорић (Рогатица), а треће Стефан Тарицић (Крагујевац). Домаћини са Борика били су најбољи у навлачењу конопца, а друго и треће мјесто заузеле су екипе “3 за 3” и “Шкорпиони” из Рогатице.

Младе и успјешне атлетичарке из Рогатице заблистале су на такмичењу у скоку удаљ из мјеста. Прво мјесто освојила је Снежана Ћаћић, друго Николина Ћаћић, а треће Магдалена Илић. У истој дисциплини за мушкарце прво мјесто је заузео Данило Вељовић (Пале), друго Иван Ћебић (Рогатица), а треће Марко Лубарда (Соколац). Занимљиво је то да су ови момци остварили исти поредак и у скоку увис из мјеста.

У бацању кугле прво мјесто заузео је Марко Лубарда (Соколац), друго Ратко Ђуровић (Соколац), а треће Иван Јанковић (Рогатица). Све такмичаре који су освојили неко од прва три мјеста Општина Рогатица је новчано наградила.

Last modified: 03/08/2018

Comments are closed.