Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Завршени “Дани Војислава Лубарде”

19/06/2018

Изложбом књига и фотографија и пјесничком вечери синоћ су завршени “Дани Војислава Лубарде”. Посјетиоци су имали прилику да погледају фотографије из живота овог књижевника и академика који је рођен у Рогатици давне 1930. године, а затим да уживају у поезији пјесника из Рудог, Сокоца и Рогатице. Синоћњи гост манифестације био је новинар и књижевник Вања Булић.

Првог дана ове манифестације о Војиславу Лубарди говорили су проф. др Бранко Летић, Видак Масловарић и Мишо Лубарда. Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић поручио је да би у лику и дјелу Војислава Лубарде требало да видимо надахнуће у борби за очување историје, државе и језика.

Гроздана Јанковић и Јелена Ђурић проглашене су најбољим читаоцима Народне библиотеке “Војислав Лубарда” за ову годину. Директор Милојка Крсмановић уручила им је новчане награде у име начелника општине Милорада Јагодића.

“Дани Војислава Лубарде” биће традиционална манифестација којом ће се чувати успомена на лик и дјело човјека који је због борбе за истину протјеран из родног краја.

 

 

 

Last modified: 22/06/2018

Comments are closed.