Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Završeni “Dani Vojislava Lubarde”

19/06/2018

Izložbom knjiga i fotografija i pjesničkom večeri sinoć su završeni “Dani Vojislava Lubarde”. Posjetioci su imali priliku da pogledaju fotografije iz života ovog književnika i akademika koji je rođen u Rogatici davne 1930. godine, a zatim da uživaju u poeziji pjesnika iz Rudog, Sokoca i Rogatice. Sinoćnji gost manifestacije bio je novinar i književnik Vanja Bulić.

Prvog dana ove manifestacije o Vojislavu Lubardi govorili su prof. dr Branko Letić, Vidak Maslovarić i Mišo Lubarda. Načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić poručio je da bi u liku i djelu Vojislava Lubarde trebalo da vidimo nadahnuće u borbi za očuvanje istorije, države i jezika.

Grozdana Janković i Jelena Đurić proglašene su najboljim čitaocima Narodne biblioteke “Vojislav Lubarda” za ovu godinu. Direktor Milojka Krsmanović uručila im je novčane nagrade u ime načelnika opštine Milorada Jagodića.

“Dani Vojislava Lubarde” biće tradicionalna manifestacija kojom će se čuvati uspomena na lik i djelo čovjeka koji je zbog borbe za istinu protjeran iz rodnog kraja.

 

 

 

Last modified: 22/06/2018

Comments are closed.