Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Tekstilna industrija u Rogatici na stazama stare slave

28/05/2018

Nekada zapuštena zgrada rogatičkog obdaništa danas je moderno opremljen tekstilni pogon iz kojeg izlaze visokokvalitetni proizvodi za evropsko tržište. Tekstilno preduzeće “Mraz” iz Pala je polovinom februara u tom objektu pokrenulo proizvodnju, sa planom da se kroz obuku sukcesivnim zapošljavanjem dođe do cifre od 50 radnica. Vlasnici “Mraza” Radivoje i Mladen Kovačević zadovoljni su dinamikom razvoja u poslovnoj jedinici u Rogatici.

“Sve prijavljene kandidatkinje dobile su priliku da prođu obuku, odnosno da se prekvalifikuju. Do sada je dvadeset njih uspješno završilo taj proces, a nedavno su stupile u stalni radni odnos. Trenutno je isti broj radnica na obuci, a u predstojećem periodu planirano je da i one zasnuju radni odnos”, izjavio je Mladen Kovačević.

Kovačević dodaje i to da im je u pokretanju ovog pogona podrška Opštine Rogatica, na čelu sa načelnikom Miloradom Jagodićem, bila od izuzetnog značaja. To se prvenstveno odnosi na pripremu objekta, kao i na novčani podsticaj s ciljem razvoja tekstilne industrije u iznosu od 12.000 KM.

“Naša opština je prije ratnih dešavanja između ostalog imala i jaku tekstilnu industriju. Vođeni time težili smo ka njenom oživljavanju i mislim da smo u tome uspjeli. Prepoznali smo dobre namjere porodice Kovačević i podržali smo ih u tome, što je rezultiralo dodatnim poboljšanjem privredne klime u Rogatici”, izjavio je načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić.

Osim “Mraza”, proizvodnjom tekstilnih proizvoda u Rogatici od avgusta prošle godine bavi se i mini pogon “Domino” koji zapošljava pet radnika, a čiji proizvodi se plasiraju širom BiH. Uz određene nagovještaje pokretanja i nekadašnje “Jasne”, izvjesno je da će tekstilna industrija prvenstveno otvaranjem novih radnih mjesta dodatno doprinijeti poboljšanju poslovne klime i standarda građana u Rogatici.

Last modified: 28/05/2018

Comments are closed.