Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Храм Свете Тројице обиљежио крсну славу (фото галерија)

27/05/2018

Данашњи празник Свете Тројице је и крсна слава рогатичког храма Свете Тројице. Тим поводом, у присуству великог броја вјерника, свештеници Црквене општине Рогатица служили су Свету литургију. Овогодишњи домаћин славе био је начелник општине Рогатица Милорад Јагодић са најближим сарадницима. Као што обичаји налажу обављено је ломљење славског колача и обношење литије око храма. За вјернике je припремљено послужење у порти храма, а славски ручак за званице из вјерског, културног и привредног живота приређен је у парохијском дому.

“Наши преци су нам оставили овај храм посвећен Светој Тројици и ево већ 132 године у њему прослављамо име Божије. За ову годину се јавио начелник наше општине, домаћин нашега града Милорад Јагодић да буде домаћин славе, да нас угости и почасти, а све да би показао љубав према Господу и према свима нама данас овде окупљенима. Да Господ Бог у добру врати господину Милораду и његовим најближим сарадницима који су уложили велики труд, као и свима нама који смо овдје окупљени”, казао је у свом обраћању старјешина храма Предраг Масал.

“Овакав начин обиљежавања крсне славе је једна лијепа традиција. Захвалан сам свештенству на указаној прилици да ја и моји сарадници будемо домаћини и да прославимо на један достојанствен начин како то заслужује наша црква и свештенство. Хвала вјерницима и званицама што су својим присуством увеличали данашње славље”, изјавио је начелник Јагодић.

Према традицији одређен је домаћин славе храма за сљедећу годину. То ће бити Драган Јањић из Ужица са својих пет сестара, од којих су три удате у Рогатици.

Last modified: 28/05/2018

Comments are closed.