Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Proizvođačima mlijeka uručena četiri nova laktofriza

26/05/2018

Juče je obavljena primopredaja četiri nova laktofriza koji su namijenjeni proizvođačima mlijeka sa područja opštine Rogatica. Njihova vrijednost je 10.000 KM, a nabavku je finansirala mljekara “Pađeni” iz Bileće. Prema riječima Slaviše Perkovića, zastupnika mljekare “Pađeni” za istočni dio Republike Srpske, cilj je da se konstantnim ulaganjima unaprijedi i proširi proizvodnja mlijeka.

Jedan od novih korisnika laktofriza je Drago Karišik, vlasnik 10 muznih grla. Karišik smatra da proizvodnja mlijeka u našim krajevima ima perspektivu, stoga je uz podršku Opštine Rogatica i mljekare “Pađeni” obezbijedio uslove i povećao broj grla.

Da proizvodnja mlijeka na području opštine Rogatica ima perspektivu konstatovali su na nedavnom sastanku i vlasnik mljekare “Pađeni” Nenad Vukoje i načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić. Vukoje je tada naglasio da se u njihovim planovima proširenja proizvodnje nalazi i Rogatica koja ima odlične preduslove za to. Načelnik Jagodić izjavio je da će Opština učiniti potrebne korake kako bi se postojeći i novi proizvođači podstakli na povećanje broja grla.

Mljekara “Pađeni” sarađuje sa 1.000 kooperanata iz 20 opština Republike Srpske. Sa područja opštine Rogatica 64 proizvođača redovno isporučuju mlijeko za “Pađeni”. Oni su izuzetno zadovoljni saradnjom i redovnim isplatama, koje im uz premije Vlade Republike Srpske obezbjeđuju sigurnu egzistenciju.

Last modified: 27/05/2018

Comments are closed.