Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Почела подјела регресираног горива за пољопривредну производњу

03/04/2018

Већ шесту годину заредом Влада Републике Српске омогућава пољопривредницима да дизел-гориво набаве по цијени која је за 60 пфенинга нижа од малопродајне, за шта је ове године издвојено 7 милиона КМ – милион и по више него прошле године.
Подјела регресираног горива почела је и за регистроване пољопривредне произвођаче са подручја општине Рогатица. Према информацијама Одјељења за управљање локалним развојем, привреду и друштвене дјелатности Општине Рогатица услове за испоруку до сада је испунило 270 пољопривредника. Њима је одобрено укупно 90.000 литара горива.
Посебно је наглашено да пољопривредници који нису благовремено ажурирали податке о регистрованим пољопривредним газдинствима немају услове за испоруку, те се позивају да у што краћем временском року, а најдаље до 15. маја ажурирају своје податке у Агенцији за посредничке, информатичке и финансијске услуге (АПИФ), како би били уврштени у 2. обрачун и остварили право на испоруку.
Захтјев за остваривање права на регресирано дизел-гориво за прољећне и јесење радове пољопривредници могу преузети у канцеларији број 32 у згради Општине.

Last modified: 03/04/2018

Comments are closed.