Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Počela podjela regresiranog goriva za poljoprivrednu proizvodnju

03/04/2018

Već šestu godinu zaredom Vlada Republike Srpske omogućava poljoprivrednicima da dizel-gorivo nabave po cijeni koja je za 60 pfeninga niža od maloprodajne, za šta je ove godine izdvojeno 7 miliona KM – milion i po više nego prošle godine.
Podjela regresiranog goriva počela je i za registrovane poljoprivredne proizvođače sa područja opštine Rogatica. Prema informacijama Odjeljenja za upravljanje lokalnim razvojem, privredu i društvene djelatnosti Opštine Rogatica uslove za isporuku do sada je ispunilo 270 poljoprivrednika. Njima je odobreno ukupno 90.000 litara goriva.
Posebno je naglašeno da poljoprivrednici koji nisu blagovremeno ažurirali podatke o registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima nemaju uslove za isporuku, te se pozivaju da u što kraćem vremenskom roku, a najdalje do 15. maja ažuriraju svoje podatke u Agenciji za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF), kako bi bili uvršteni u 2. obračun i ostvarili pravo na isporuku.
Zahtjev za ostvarivanje prava na regresirano dizel-gorivo za proljećne i jesenje radove poljoprivrednici mogu preuzeti u kancelariji broj 32 u zgradi Opštine.

Last modified: 03/04/2018

Comments are closed.