Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Održana Vikimedijina uređivačka radionica za srednjoškolce

31/03/2018

U organizaciji Vikimedijine Zajednice Republike Srpske i Savjeta učenika juče je u Srednjoškolskom centru “27. januar” održana Vikimedijina uređivačka radionica. Uređivačka radionica predstavlja projektnu aktivnost Vikimedijinog obrazovnog programa u Republici Srpskoj, a njen osnovni cilj je obuka učenika za rad na Vikipediji.

“Obrazovni program Vikimedijine Zajednice Republike Srpske je program namijenjen svim obrazovno-naučnim institucijama u zemlji – školama, fakultetima i institutima. Osnovni cilj je širenje slobodnog i svima dostupnog znanja, kao i podizanje svijesti o njegovom značaju. Pored toga, osnovu obrazovnog programa Vikimedijine zajednice Republike Srpske čini ideja o unapređivanju i osavremenjavanju nastavnog procesa posredstvom Vikimedijinih projekata”, izjavila je Bojana Podgorica, predavač i koordinator za Vikimedijine projekte u Republici Srpskoj.

Ovo nije prva Vikimedijina aktivnost u Rogatici. U septembru prošle godine realizovana je uređivačka radionica istog karaktera koja je tematski bila usmjerena ka kreiranju sadržaja o prirodnim i nepokretnim kulturno-istorijskim dobrima Republike Srpske u sklopu projekta “Tragom duše 2017”.

Last modified: 31/03/2018

Comments are closed.