Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Pripreme radnog prostora za tekstilno preduzeće “Mraz” u završnoj fazi

09/02/2018

Nakon što je polovinom januara potvrđeno da će tekstilno preduzeće “Mraz” iz Pala otvoriti proizvodni pogon u Rogatici, usljedio je odabir i priprema budućeg radnog prostora. Kao najpogodniji objekat odabrana je zgrada obdaništa u Preobraženjskoj ulici, koja je van upotrebe već nekoliko godina. Dovođenjem u funkcionalno stanje i svakodnevnim korištenjem spriječiće se njeno dalje propadanje.

Opština Rogatica pruža maksimalnu podršku u pokretanju ovog pogona, prvenstveno u pripremi prostora i obuci radnika. Načelnik opštine Milorad Jagodić, sa načelnicima odjeljenja Delivojem Đerićem i Biljanom Simić, obišao je budući proizvodni pogon “Mraza” i izjavio da je zadovoljan dinamikom priprema. Obavljeni su molerski radovi, postavljen pod, a u završnoj fazi je i instalacija centralnog grijanja.

Sljedeće sedmice biće započeto postavljanje mašina, a zatim će da uslijedi i proces odabira radnika. Očekuje se da će prvih dvadeset radnika početi sa radom u nekoj od narednih sedmica. Sukcesivnom obukom i zapošljavanjem planirano je da se u dogledno vrijeme dođe do cifre od 50 zaposlenih.

“Mraz” d.o.o. je jedno od najuspješnijih tekstilnih preduzeća u BiH, koje se tokom skoro četiri decenije iz male krojačke radnje razvilo u preduzeće čiji proizvodi odlaze na svjetsko tržište. Trenutno sarađuju sa njemačkom kompanijom “Greiff”, a među njihovim saradnicima bili su “Works” i “Benetton”.

Last modified: 09/02/2018

Comments are closed.