Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Припреме радног простора за текстилно предузеће “Мраз” у завршној фази

09/02/2018

Након што је половином јануара потврђено да ће текстилно предузеће “Мраз” из Пала отворити производни погон у Рогатици, усљедио је одабир и припрема будућег радног простора. Као најпогоднији објекат одабрана је зграда обданишта у Преображењској улици, која је ван употребе већ неколико година. Довођењем у функционално стање и свакодневним кориштењем спријечиће се њено даље пропадање.

Општинa Рогатица пружa максималну подршку у покретању овог погона, првенствено у припреми простора и обуци радника. Начелник општине Милорад Јагодић, са начелницима одјељења Деливојем Ђерићем и Биљаном Симић, обишао је будући производни погон “Мраза” и изјавио да је задовољан динамиком припрема. Обављени су молерски радови, постављен под, а у завршној фази је и инсталација централног гријања.

Сљедеће седмице биће започето постављање машина, а затим ће да услиједи и процес одабира радника. Очекује се да ће првих двадесет радника почети са радом у некој од наредних седмица. Сукцесивном обуком и запошљавањем планирано је да се у догледно вријеме дође до цифре од 50 запослених.

“Мраз” д.о.о. је једно од најуспјешнијих текстилних предузећа у БиХ, које се током скоро четири деценије из мале кројачке радње развило у предузеће чији производи одлазе на свјетско тржиште. Тренутно сарађују са њемачком компанијом “Greiff”, а међу њиховим сарадницима били су “Works” и “Benetton”.

Last modified: 09/02/2018

Comments are closed.