Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Завршен Илиндански сабор

03/08/2017

Од прошле суботе, посјетиоци Борика имали су прилику да присуствују и учествују у низу духовних, културних, забавних и спортских активности у склопу Илинданског сабора.

Јуче је у 9 часова служена Света литургија, а затим је обављено ношење литије око цркве Светих апостола Петра и Павла. Потом је служен парастос за 81 погинулог борца и 10 цивилних жртава прошлог рата. За породице погинулих приређен је доручак, што до сада није био обичај и што ће убудуће постати традиција.

Ове године први пут је организовано такмичење у прављењу најљепшег славског колача. Стручни жири, сачињен од три свештеника, оцијенио је да је најљепши колач направила Гордана Нешковић Љубинац, друго мјесто подијелиле су Бојана Ашоња и Ранка Кузман, а треће мјесто припало је Биљани Перковић. Вриједним домаћицама уручене су пригодне новчане награде.

Вриједне жене из Рогатице и Вишеграда презентовале су своје рукотворине, а Туристичка организација општине Рогатица представила је туристичке потенцијале наше општине.

Иза поднева одржана су такмичења у традиционалним атлетским дисциплинама. Резултати такмичења:

Скок увис из мјеста

 1. Данило Вељовић
 2. Бојан Ашоња
 3. Милош Вукашиновић

Скок удаљ из мјеста (мушкарци)

 1. Данило Вељовић
 2. Милош Вукашиновић
 3. Иван Ћебић

Скок удаљ из мјеста (дјевојке)

 1. Дејана Јанковић
 2. Ирена Иконић
 3. Магдалена Илић

Навлачење конопца

 1. “Борике”
 2. “Судије”
 3. “Мјешавина”

Бацање камена

 1. Марко Лубарда
 2. Бојан Ашоња
 3. Милош Вукашиновић

Пјешачка трка

 1. Дарко Росић
 2. Дејан Поповић
 3. Стефан Тарицић

Коњска трка

 1. Мијат Цвијетић
 2. Драган Вучак
 3. Милан Ристановић

Побједник турнира у малом фудбалу је екипа “Борике”. Друго мјесто заузела је екипа “Пљешевица”, а треће “Никола”. Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић је свим такмичарима који су се пласирали на неко од прва три мјеста уручио дипломе и пригодне новчане награде.

Већ иза 16 часова на Борике су почели да пристижу многобројни посјетиоци из регије и иностранства. Организациони одбор наводи да је посјећеност била изузетна и незапамћена и да није забиљежен ниједан инцидент. За одличну атмосферу и добро народно весеље побринули су се Радмило Зекић, Авантура бенд и Зоки бенд, те је весеље потрајало до касних ноћних сати.

chevron-right chevron-left

 

Last modified: 03/08/2017

Comments are closed.