Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Започета замјена столарије на згради Средњошколског центра “27. јануар”

05/08/2017

Програмом коришћења средстава од накнада по основу продаје шумских дрвних сортимената, који је подржан од стране надлежног министарства и Скупштине општине Рогатица, предвиђено је да се из тих средстава за замјену столарије на згради Средњошколског центра издвоји 100.000 КМ.

Након спровођења законских процедура, створени су услови за то. Данас је започето са извођењем радова, односно замјеном вањске столарије. Почетку реализације овог веома значајног пројекта за школу и њене ученике присуствовали су начелник општине Рогатица Милорад Јагодић, предсједник Школског одбора Младен Лакић и Душко Иконић, власник предузећа “Иконић Комерц” које је произвођач прозора који ће се уграђивати.

Директорица Средњошколског центра Жаклина Лелек навела је да се ради о 48 прозорских отвора са 192 прозорска крила на згради која је саграђена шездесетих година прошлог вијека. Досадашња дотрајала столарија доводила је до немјерљивих губитака топлотне енергије. Са новом столаријом тих проблема неће бити, закључила је директорица Лелек.

Начелник општине Милорад Јагодић изразио је велико задовољство због започетих радова и додао да ће се и у будућности тежити ка омогућавању средстава за нова улагања у школу, јер су дјеца наша најважнија “инвестиција”. Предсједник Школског одбора Младен Лакић наводи да квалитетна сарадња Општинске управе и установа на њеном подручју доводи до реализације значајних пројеката који су од опште користи, те да је реализација овог пројекта један од свијетлих примјера.

Last modified: 05/08/2017

Comments are closed.