Званична интернет презентација Општинe Рогатица

XVI сједница Скупштине општине Рогатица – основано Јавно комунално предузеће “Водовод”

28/02/2018

Tачка дневног реда која је изазвала највећу пажњу одборника на данашњој XVI сједници Скупштине општине Рогатица односила се на оснивање новог предузећа које ће газдовати водоводном и канализационом мрежом.

Стечај у ЈП “Водовод и канализација” а.д, који траје од новембра 2016. године, озбиљно је угрозио редовно водоснабдијевање грађана и привредних субјеката. С обзиром на то да Скупштина општине има право оснивања јавних предузећа, на иницијативу Општинске управе предложено је да се оснује ново предузеће како грађани не би и даље сносили посљедице.

Ново предузеће носиће назив Јавно комунално предузеће “Водовод” д.о.о. Рогатица. Његов стопроцентни власник биће Општина Рогатица. Начелник општине Милорад Јагодић констатовао је да је пред новим предузећем тежак, али темељан процес успостављања рационалног управљања водоводном и канализационом мрежом, а све за добробит корисника.

За вршиоца дужности директора ЈКП “Водовод” д.о.о. именован је Александар Вукојичић, машински инжењер из Рогатице. Вршиоци дужности чланова Надзорног одбора биће Стефан Лазић, Лазарела Ђерић и Наташа Мијановић.

Клуб одборника Српске демократске странке изразио је негодовање и гласао је против оснивања новог предузећа. Одборници владајуће коалиције реплицирали су да је управо за вријеме владавине СДС-а предузеће “Водовод и канализација” доведено у стечај, а под сумњивим околностима скоро сва имовина мимо закона преведена у његово власништво, да би затим постала дио стечајне масе. Тиме је очигледно, додали су они, био припремљен терен за приватизацију овог предузећа.

На данашњој сједници Скупштине општине усвојени су Статут и Етички кодекс ЈКП “Водовод” д.о.о, као и извјештаји о раду општинских инспекција. Према Информацији о стању управног рјешавања у Општинској управи Рогатица у 2017. години ријешено је 99,61% предмета. Преостали предмети биће ријешени када странке регулишу процедуру у потпуности.

Last modified: 28/02/2018

Comments are closed.