Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Увођењем централног гријања у згради Општине до великих уштеда

05/09/2017

Након спровођења тендерског поступка и одабира извођача, претходних дана започети су радови на увођењу централног гријања у згради Општине Рогатица. Извођач радова је предузеће „Гријање инвест“ из Пала.

Иако је зграда саграђена прије скоро седам деценија, никада до сада се није приступило конкретном рјешавању проблема загријавања њених просторија. Посљедњих деценија кориштене су термоакумулационе пећи, чији проценат искористивости је био низак, а усљед недостатка резервних дијелова постало је немогуће сервисирати их. Такав начин гријања Општину је коштао преко 40.000 КМ годишње.

Према ријечима начелника општине Рогатица Милорада Јагодића, реализацијом овог пројекта, вриједног 76.000 КМ, доћи ће до великих уштеда. Јагодић додаје да ће за далеко мањи новчани износ централно гријање производити далеко већи проценат топлотне енергије у односу на досадашњи начин гријања.

Као енергент за загријавање биће кориштен пелет, за чију набавку ће на годишњем нивоу бити потребно до 20.000 КМ, што опет указује на економску оправданост овог пројекта. Радови ће бити завршени до краја септембра.

Средства за реализацију овог пројекта планирана су Програмом коришћења средстава од накнада по основу продаје шумских дрвних сортимената, који је подржан и од стране надлежног министарства и од стране Скупштине општине Рогатица.

Last modified: 05/09/2017

Comments are closed.