Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Успјех рогатичких каратиста на првенству Републике Српске

04/04/2017

КУЋИ ДОНИЈЕЛИ 11 МЕДАЉА

На карате првенству Републике Српске за полетарце, пионире и наде, које је прошлог викенда, недјеља, 2. априла, одржано у Фочи у организацији Карате клуба „Нипон“, на коме је учествовало преко 400 такмичара из 36 клубова у Републици Српској, чланови Карате клуба „Рогатица“ освојили су 11 медаља – три златне, четири сребрене и двије бронзане у борбама појединачно и по једну сребрену и бронзану у борбама екипно, рече тренер рогатичких каратиста Мирослав Ч. Глуховић.

Златне медаље у појединачним борбама освојили су Надежда Нерић, Софија Радоњић и Теодор Батинић. Сребром су се окитили Ђорђе Ђуричић, Тамара Андрић, Милица Јанковић и Сандра Капуран, а бронзане медаље донијели су Милица Башевић и Никола Матовић.

Екипно у борбама сребреним медаљама окитили су се Тамара Андрић, Милица Башевић и Ана Јанковић, а бронзаним Никола Матовић, Теодор Батинић и Ђорђе Ђуричић.

– Сви носиоци медаља са овог такмичења, међу којима је несумњиво велики број изузетних талената,  стекли су и право наступа на предстојећем првенству у каратеу БиХ, рече Глуховић, иначе мајстор каратеа пети дан који је у овом спорту од малих ногу, а у Рогатици преко 20 година и већ годинама успјешно води клуб и школу каратеа из којих је изашла плејада врсних каратиста.

Текст: Сретен Митровић

Last modified: 04/04/2017

Comments are closed.