Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Удружењу воћара уручена опрема за обраду и одржавање воћњака

27/07/2017

С обзиром на повољне климатске услове на ширем подручју општине Рогатица, све већи број становника окреће се ка производњи воћа и поврћа. Многе породице основни или додатни извор прихода налазе у воћарству. Обновљени су стари и подигнути су нови воћњаци, а воће из Рогатице полако проналази своје мјесто на тржишту. Формирано је и Удружење воћара Рогатица, чији је циљ организовање произвођача воћа и удружено дјеловање на пољима едукације и остваривања права на локалном и републичком нивоу.

Проблем са којим су се суочавали чланови Удружења огледао се у недостатку опреме за обраду и одржавање воћњака. Путем Јавног конкурса за додјелу средстава на основу пројекта удружењима грађана, који је расписала Општина Рогатица, Удружење воћара Рогатица добило је грант средства којима је набављено седам тримера, три леђне прскалице, једна пумпа за воду и једно сврдло. Укупна вриједност ове опреме износи 6.000 КМ.

Опрему је члановима Удружења уручио начелник општине Рогатица Милорад Јагодић уз присуство предсједника и потпредсједника Скупштине општине Рогатица. Према ријечима предсједника Удружења воћара Слободана Обреновића ова опрема биће на располагању свим члановима којима је потребна, уз поштовање услова коришћења. Воћари су исказали захвалност начелнику и руководству Општине на разумијевању и подршци у набавци опреме.

Начелник Јагодић сматра да је један од најважнијих задатака Општинске управе да свом становништву олакша и пружи подршку у свему што је позитивно и од значаја за локалну заједницу. Обећао је да ће Општина и даље чинити све потребне кораке како би се производња воћа у Рогатици одржала на квалитетном нивоу, али и проширила.

Last modified: 27/07/2017

Comments are closed.