Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Удружење воћара Рогатица – подршка развоју воћарства

22/02/2018

Повољни климатски услови на подручју општине Рогатица усмјеравају све већи број становника ка производњи воћа и поврћа. Многе породице су основни или додатни извор прихода пронашле у воћарству. Обновљени су стари и подигнути нови воћњаци, а воће из Рогатице полако проналази своје мјесто на тржишту. С основним циљевима заједничког дјеловања, остваривања права и међусобне подршке дјелује Удружење воћара Рогатица.

Из Удружења воћара обавјештавају да ће и ове године заинтересованим члановима и суграђанима уступати на коришћење опрему за обраду и одржавање воћњака која је у власништву удружења. На располагању су тракторско сврдло, тракторска прскалица, 3 леђне моторне прскалице, 6 фреза и 7 тримера.

Ријеч је о опреми коју је уз подршку Општине Рогатица и начелника Милорада Јагодића удружење набавило у јулу прошле године како би се подржала постојећа производња воћа и помогло формирање нових воћњака.

Поред опреме, Удружење воћара пружа одличну погодност својим члановима при набавци садног материјала . У сарадњи са предузећем “Расадник” из Љубиња путем удружења могуће је набавити саднице јабуке, шљиве и крушке по цијени од 2 КМ. Све информације могуће је добити на бројеве телефона: 058/417-374 и 058/417-285.

Last modified: 22/02/2018

Comments are closed.