Званична интернет презентација Општинe Рогатица

У току пријаве за учешће у пројекту “Подршка социо-економској стабилности регије западног Балкана 2017-2018”

31/07/2017

Њемачка невладина организација Хелп је 21. јула 2017. год. почела са имплементацијом пројекта “Подршка социо-економској стабилности регије западног Балкана 2017-2018” на подручју Општине Рогатица. Пројекат финансира Влада Савезне Републике Њемачке кроз Пакт за Стабилност Југоисточне Европе, а суфинансира Општина Рогатица.

Пројекат ће трајати 18 мјесеци и подржати укупно 40 корисника на подручју општине Рогатица. Потенцијални корисници су све незапослене особе из социјално угрожених категорија становништва са здравим пословним идејама за започињање или развој самосталних пословних активности у сектору пољопривреде. Пројектом могу бити подржане све активности које резултирају одговарајућим мјесечним приходом, зависно од доступних финансијских средстава и тржишног потенцијала сваког индивидуалног приједлога.

Одобрена помоћ биће дистрибуирана искључиво у виду материјално-техничких средстава потребних за дјелатност, без готовинских исплата.

Просјечан износ индивидуалне донације одређен је у противриједности 2.000 евра. Сваки корисник биће у обавези да уплати 15% од укупног износа донације, да региструје своју дјелатност (минимално пољопривредно газдинство) и обави 10 сати друштвено-корисног рада за локалну заједницу.

Детаљне информације о пројекту и потребним документима, као и формуларе за пријаву, заинтересовани могу добити у згради Општине Рогатица, канцеларија бр. 32. Пријаве трају до 25. августа.

Last modified: 10/08/2017

Comments are closed.