Званична интернет презентација Општинe Рогатица

У Рогатици одржане “Спортске игре младих”

28/07/2017

Манифестација “Спортске игре младих” годинама окупља дјецу и младе из Босне и Херцеговине, Србије и Хрватске, промовишући спорт, здрав живот, дружење и фер игру. Сваке године Игре се одржавају у преко тридесет градова и општина БиХ, а јуче су први пут одржане и у Рогатици.

Своје умијеће у малом фудбалу, кошарци и одбојци јуче је показало преко 200 дјечака и дјевојчица, из Вишеграда, Чајнича, Новог Горажда, Бијељине, Сокоца и Рогатице, рођених 2002. године. На турниру у малом фудбалу такмичили су се и дјечаци рођени 2006. године.

Домаћини су побједници већине турнира – дјечаци и дјевојчице из Рогатице тријумфовали су на турнирима у фудбалу и кошарци. Одбојкашице “Радника” из Бијељине освојиле су прво мјесто, као и фудбалери “Бамбија” из Вишеграда у категорији “2006. годиште”.

Освајањем првих мјеста наши дјечаци и дјевојчице пласирали су се у финално такмичење које ће се одржати од 8. до 12. августа у Сарајеву. Спонзори Игара финансираће трошкове боравка, а Општина Рогатица ће да обезбиједи превоз.

Организатори из “Удружења за спорт и рекреацију младих” су изразили захвалност Општини Рогатица и Миломиру Драганићу, тренеру Женског фудбалског клуба “Младост” на несебичној подршци у организацији “Спортских игара младих” у Рогатици.

Last modified: 28/07/2017

Comments are closed.