Званична интернет презентација Општинe Рогатица

У новој години два нова санитетска возила за Дом здравља и реновирање основне школе

28/12/2017

Из Општинске управе Рогатица стижу лијепе вијести – у наредној години доћи ће до реализације низа инфраструктурних, грађевинских и других пројеката који су од великог значаја за локалну заједницу. Већ почетком године биће реализован пројекат набавке новог санитетског возила, који ће финансирати Влада Републике Српске.

Осим тога, дио потребних средстава у износу од 100.000 КМ већ је спреман за реновирање зграде Основне школе „Свети Сава“ која је доведена у катастрофално стање. Планирано је да заједничким снагама Влада Републике Српске и Општина Рогатица уложе 300.000 КМ у реновирање ове установе. То је и разлог зашто је дошло до II ребаланса буџета општине Рогатица који је усвојен на данашњој XIV сједници Скупштине општине Рогатица.

Друго санитетско возило стићи ће у Рогатицу најдаље до априла 2018. године. Његова набавка биће финансирана бесповратним средствима посредством Инвестиционо-развојне банке Републике Српске, уз учешће Општине Рогатица од 25%. Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић потписао је данас уговор о реализацији овог пројекта, који се реализује у сарадњи ИРБ-а, Министарства финансија, Министарства управе и локалне самоуправе и УНДП-а.

Згради основне школе потребна је замјена столарије, крова, мокрих чворова и радијатора. Посљедњих година није било никаквих улагања у ову установу која је немаром доведена до тога да дјеца бораве у нехуманим условима. Наредне године то ће се промијенити, а позитивне реакције грађана, посебно родитеља, поводом тога не изостају. Исто је и када је у питању набавка два нова санитетска возила. Рогатица има велики број пацијената који свакодневно одлазе на дијализу у Фочу, а честе су љекарске интервенције у сеоским подручјима. Возила која Дом здравља тренутно посједује су дотрајала и нередовно одржавана, те не могу да одговоре на потребе грађана Рогатице. Набавком нових возила и ти проблеми ће бити ријешени.

Last modified: 28/12/2017

Comments are closed.