Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Текстилно предузеће “Мраз” отвара погон у Рогатици

18/01/2018

Једно од најуспјешнијих текстилних предузећа у БиХ “Мраз” из Пала отвориће свој погон у Рогатици. То је потврђено на данашњем састанку начелника општине Рогатица Милорада Јагодића и његових сарадника са власницима овог предузећа Радивојем и Младеном Ковачевићем.

Цијенећи одлуку породице Ковачевић да улаже у Рогатици, чиме ће доћи до отварања нових радних мјеста, Општинска управа ће им пружити максималну подршку. То се између осталог односи на обезбјеђивање и припрему простора, како би производња почела у што скорије вријеме.

У протеклом периоду већ је започета обука шест особа које су засновале радни однос, а затим ће се наставити са сукцесивном обуком и запошљавањем. Планирано је да у погону у Рогатици буде запослено 50 радника.

“Мраз” д.о.о. се током скоро четири деценије из мале кројачке радње развило у предузеће чији производи одлазе на свјетско тржиште. Тренутно сарађују са њемачком компанијом “Greiff”, а међу њиховим сарадницима били су “Works” и “Benetton”.

Извјесно је да текстилна индустрија у Рогатици оживљава. У августу прошле године са радом је почело и текстилно предузеће “Домино”, које постепено, али веома успјешно заузима своје мјесто на тржишту.

Last modified: 18/01/2018

Comments are closed.