Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Текстилно предузеће “Домино” ускоро почиње са радом

25/07/2017

Текстилно предузеће “Домино” из Ариља има дугогодишњу традицију успјешног креирања и производње, првенствено за најмлађе, али и за старије. На основу добре сарадње са рогатичким предузећем “Минекс”, ускоро почиње са радом и “сестринско” предузеће “Домино” Рогатица. Уз подршку Општине Рогатица и Завода за запошљавање Републике Српске учињени су потребни кораци, те се очекује да производња започне у августу.

У једној од просторија бившег “Ротекса” у току је постављање машина за рад. Погон су посјетили начелник општине Рогатица Милорад Јагодић, директор Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић, начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Деливоје Ђерић и власник предузећа “Минекс” Небојша Поповић.

За почетак, планирано је да у овом погону ради пет радника, с циљем да се са ширењем обима производње до краја ове године тај број повећа на десет. Свој допринос у покретању производње дали су Завод за запошљавање кроз Пројекат подршке запошљавању лица старијих од 50 година и Општина Рогатица, док ће “Минекс” бити дистрибутер за БиХ, али и шире.

Констатовано је да креирањем нових радних мјеста долази до стварања позитивне пословне и животне климе. Стога, најавили су из Општине Рогатица и Завода за запошљавање, подршка неће изостати ни у даљем раду.

chevron-right chevron-left

Last modified: 25/07/2017

Comments are closed.