Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Једногласна одлука Скупштине општине: Спортско-рекреативни центар носиће назив “9. јануар”

31/01/2018

На данашњој XV редовној сједници Скупштине општине Рогатица једногласно је усвојена одлука да рогатички спортско-рекреативни центар понесе назив „9. јануар“. Одлука је донесена на основу опште иницијативе Предсједника Републике Српске Милорада Додика да се и на овај начин сачува сјећање на дан проглашења Републике Српске и искаже поштовање према онима који су дали животе за њу.

Једногласно је одлучено и да ће рогатичке јавне установе Народна библиотека и Дом здравља бити назване по заслужним грађанима. Тако ће библиотека бити названа по рогатичком књижевнику Војиславу Лубарди, а дом здравља по др Зорану Митровићу.

Због истине о страдању Срба у Другом свјетском рату, коју је износио у својим дјелима, Војислав Лубарда био је прогањан од стране комунистичког режима. Доктор Зоран Митровић се током протеклог рата истакао и као борац и као љекар. Стога је одлучено да ове јавне установе буду назване управо по овим заслужним Рогатичанима.

ПОДРШКА НАТАЛИТЕТУ

Почетком 2017. године усвојена је одлука да се издвајање за свако новорођено дијете повећа са 300 на 500 КМ. Издвајање у износу до 1000 КМ за брачне парове који се дуже од три године лијече од стерилитета уведено је 2012. године још за вријеме мандата Радомира Јовичића (СНСД). Иста подршка наталитету неће изостати ни у 2018. години.

Према статистици, посљедњих година забиљежен је пораст броја новорођенчади, па је у 2014-ој рођено 71, 2015-ој 80, 2016-ој 92 и у 2017-ој години 96 беба.

УСПЈЕШАН РАД СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ У 2017. ГОДИНИ

Разматрањем Информације о раду Скупштине општине Рогатица за 2017. годину, њен прошлогодишњи рад оцијењен је као веома успјешан. Усвојени су важни акти попут Статута општине Рогатица, Пословника о раду СО Рогатица и Етичког кодекса за изабране одборнике СО Рогатица.

Last modified: 31/01/2018

Comments are closed.