Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Рогатички средњошколци прославили матурско вече (фото галерија)

04/06/2018

Матуранти 54. генерације Средњошколског центра “27. јануар” синоћ су прославили матурско вече којем су претходили традиционална вожња градским улицама и свечани дефиле дијелом Улице српске слоге. Преко хиљаду суграђана изашло је да их поздрави, а родбина и пријатељи да се фотографишу за успомену.

Попут филмских звијезда матуранти су испред мотела “Парк” позирали на црвеном тепиху, истичући у свечаним тоалетама своју љепоту и младост. Након фотографисања услиједио је улазак у салу мотела, гдје су их дочекали директорица школе Жаклина Лелек, професори, начелник општине Милорад Јагодић са сарадницима и привредници наше општине. Матурантима се прво обратила директорица Жаклина Лелек.

“Вријеме је да застанете, да се осврнете и размислите, да схватите шта су то заиста ваша интересовања и потребе, за шта сте надарени и која су ваша животна опредјељења. Вријеме је да постанете свјесни својих одговорности. Много одлука је пред вама. Могућности су разнолике. Можете бити угледан љекар, успјешан правник, земљорадник, академски сликар, музичар, кувар, стоматолог. Али најважније у свему томе јесте једно – а то је да будете добар човјек”, поручила је Лелекова и пожељела им срећу у даљем животу.

Потом је услиједило обраћање начелника општине Рогатица Милорада Јагодића, под чијим покровитељством је организовано матурско вече, што до сада није забиљежено на нашим просторима и шире.

“Цијели наш град данас је у посебном расположењу. У своје лично име и у име сарадника честитам вам матуру и желим вам много среће и здравља. Ви сте онај најљепши дио нашег града, ви сте младост и будућност. Вечерас сте пуни емоција, планова, жеља. Неко иде даље да се образује, неко не. У свему што планирате настојаћемо да вам у остварењу тих жеља помогнемо и да у томе успијемо, те да сви заједно живимо боље и достојанственије. Хвала вам на вечерашњем уљепшавању града”, рекао је Јагодић у свом обраћању.

Матурантима, професорима и гостима обратила се и ученица Магдалена Рацковић. Надахнутом бесједом, у име другова и другарица, опростила се од професора, изражавајући им захвалност за пружено знање, љубав и бригу и упућујући им извињење за све несташлуке које су чинили током година.

Након што је завршен званични дио програма матурске вечери, услиједило је весеље којим се још једна генерација наших младих суграђана опростила од једног и закорачила у ново поглавље живота.

 

Last modified: 04/06/2018

Comments are closed.