Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Рогатичанка Драгана Делић учествовала у “Маршу бакљи” у Солферину

27/06/2017

Италијанско мјесто Солферино познато је по крвавој бици која се одиграла 1859. године између аустроугарске и француско-сардинијске војске. Један од учесника битке био је и Анри Динан, којем се тада родила идеја о оснивању Црвеног крста. У част рађања те идеје, Црвени крст сваке године организује манифестацију „Марш бакљи“, на којој учествују млади волонтери и активисти Црвеног крста из цијелог свијета.

Ове године учествовало је и 50 младих из Републике Српске. Међу њима је била и Рогатичанка Драгана Делић, дугогодишњи активиста и волонтер Општинске организације Црвеног крста Рогатица.

Драгана каже да је за њу учешће у “Маршу бакљи” значајно искуство и привилегија. Додаје да је посебно задовољство марширати 15 километара са младима из свих крајева свијета, у колони која оставља без даха и учеснике и посматраче. На крају, захвалила је републичком и општинском Црвеном крсту на организацији одласка у Солферино.

Секретар ОО Црвеног крста Рогатица Весна Ристић додаје да су поносни на то што је и њихов представник имао прилику да посјети мјесто које је симбол покрета Црвеног крста у свијету.

Last modified: 27/06/2017

Comments are closed.