Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Омладина Црвеног крста Рогатица постигла запажен успјех на XXII републичком такмичењу

22/05/2017

Омладина Општинске организације Црвеног крста Рогатица је у суботу, 20.маја 2017. године, учествовала на XXII републичком такмичењу у пружању прве помоћи и реалистичном приказу повреда, стања и обољења, које је одржано у Палама. У веома јакој конкуренцији, међу 17 екипа из цијеле Републике Српске, наши омладинци су заузели високо седмо мјесто.

Према ријечима Весне Ристић, секретара ОО Црвеног крста Рогатица, узимајући у обзир то да је на овом такмичењу учествовала екипа Медицинског факултета из Бање Луке, као и екипе средњих медицинских школа, овај успјех добија још већи значај. Ристићева је додала да је такмичење, које је организовао Црвени крст Републике Српске, протекло у лијепом дружењу и без иједног инцидента.

Овом приликом су проглашени и награђени ученици основних и средњих школа који су учествовали на наградном конкурсу ликовних и литерарних радова поводом „Недјеље Црвеног крста“ под називом „Свуда за све“. Ученик првог разреда Средњошколског центра „27.јануар“ Рогатица Борис Самарџић заузео је треће мјесто у категорији литерарних радова за средње школе и освојио награду коју је обезбиједио Црвени крст Републике Српске.

Last modified: 23/05/2017

Comments are closed.