Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Растимо уз плес – малишани приредили спектакл (фото галерија)

02/06/2018

Манифестација “Растимо уз плес” јуче је одржана у Рогатици по пети пут. Стадион малих спортова био је плесни подијум за дјецу вртићког узраста, најмлађе основце и њихове мајке. Са трибина су их бодрили чланови породице и суграђани. Манифестацији је присуствовао и начелник општине Рогатица Милорад Јагодић.

Организатор манифестације је ЈПШ Дјечији вртић “Бамби” у сарадњи са “Дјечијом плесном асоцијацијом” из Београда, а покровитељ Општина Рогатица и други донатори. Директор вртића Наташа Дувњак изразила је посебно задовољство тиме што је ова манифестација по први пут одржана на отвореном, што ранијих година није било могуће због временских неприлика.

Дјечаци и дјевојчице плесали су уз домаће и стране пјесме, а у програму се нашло и неизоставно српско коло. Поред дјеце из Рогатице, јуче су истовремено плесали малишани у преко сто градова широм региона. Пројекат “Растимо уз плес – дјеца на трговима” креиран је и први пут реализован у Србији 2011. године с циљем популаризације плеса и доприноса физичком, когнитивном, креативном и социјалном развоју дјеце предшколског и раног основношколског узраста.

 

Last modified: 02/06/2018

Comments are closed.