Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Растимо уз плес – мали плесачи одушевили суграђане

02/06/2017

У организацији ЈУ Дјечији вртић “Бамби” Рогатица и уз подршку Општине, синоћ је манифестација “Растимо уз плес – дјеца на трговима” успјешно реализована и у Рогатици. Рогатица је била међу 94 општине и града из 7 држава, у којима је истовремено плесало преко 17.000 дјечака и дјевојчица.

Манифестацију је отворио начелник општине Рогатица Милорад Јагодић, поздравивши учеснике и суграђане. Јагодић је нагласио значај плеса за физички и креативни развој дјеце и додао да ће Општина увијек подржавати све манифестације које су значајне за младе. Присутне су поздравили и директор Дјечијег вртића “Бамби” Наташа Дувњак и замјеник директора ОШ “Свети Сава” Јелена Бурлица.

А потом су дјеца вртићког узраста и најмлађи основци заплесали уз васпитачице и учитељице, изазивајући одушевљење публике и дуготрајне аплаузе. Плесали су уз домаће пјесме, али и пјесме из Русије, Мађарске, Француске и Шпаније. На крају су им се придружиле и мајке.

Директорица Дувњак каже да је првобитно било планирано да се манифестација одржи на стадиону малих спортова, али да то није било могуће због временских неприлика. Ипак, додаје да је презадовољна, нагласивши да је ове године забиљежен рекордан одзив мајки које су учествовале у плесу, и публике.

Плесни пројекат “Растимо уз плес – дјеца на трговима” потиче из Србије, гдје је први пут реализован 2011. године. Временом се проширио на земље региона, са константним растом учесника.

Last modified: 02/06/2017

Comments are closed.