Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Промовисана књига Дијане Нешковић Стјепановић

21/06/2017

Синоћ је у препуној кино сали одржана промоција романа “Крвави завјет” младе Рогатичанке Дијане Нешковић Стјепановић. Овај првенац младе професорице српског језика и књижевности, како каже она, настајао је у периоду дугом 10 година, од њених средњошколских дана.

О роману су говорили проф. др Саша Кнежевић и Дијанина колегиница са студија Слађана Видаковић. Кнежевић, којем је народна књижевност ужа специјалност, у “Крвавом завјету” проналази мотиве несрећне љубави и женског недјелања због срамоте, који су карактеристични за народну књижевност. Професор закључује да је роман мрачан, али топао, писан њежном женском руком, али чврстим и зашиљеним пером.

Видаковићева наводи да је ауторка на маестралан начин искористила рат као оквир приче, чиме је мотивисала касније догађаје у дјелу. Осим тога, то вријеме дешавања је изњедрило ликове који су уморни и уништени ратом.

Читањем одломака романа, промоцију су употпуниле средњошколке Магдалена Рацковић, Ведрана Иконић, Сара Нешковић и основка Сара Нинковић.

Last modified: 22/06/2017

Comments are closed.