Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Проглашена најљепша дворишта и балкони

16/08/2017

Синоћ је у простору рогатичког биоскопа одржано свечано проглашење најљепших дворишта и балкона са подручја Рогатице. Под покровитељством Општине Рогатица, а у сарадњи са Удружењем жена “Рогатица”, Туристичка организација почетком јула расписала је конкурс на који су пријављена 22 дворишта и балкона.

Према ријечима жирија, задатак није био лак, с обзиром на изузетну креативност власника. По одлуци жирија најљепше је двориште Дијане Мракић (насловна фотографија). Друго мјесто припало је Винки Мочевић, а треће Бојани Бојат. Одлучено да се ове године додијели и награда публике, на основу броја свиђања на Фејсбук страници ТООР-а, те је награду публике освојио Слободан Ђуровић.

Титулу најљепшег балкона освојио је балкон Госпаве Ђерић. На другом мјесту је балкон Валентине Брусин, а на трећем Биљане Хелете.

Балкон Госпаве Ђерић

Признања и новчане награде уручио је начелник општине Рогатица Милорад Јагодић, који је похвалио кандидована дворишта и балконе, нагласивши да уљепшавањем свог животног простора и лице наше општине чинимо љепшим.

В.д. директора ТООР-а Предраг Ујић додао је да је задовољан одзивом и уложеним трудом кандидата, те да ће Туристичка организација општине Рогатица и даље радити на промоцији свега што нашу Рогатицу чини љепшом. Ујић је на крају власницама свих дворишта и балкона уручио захвалнице поводом учешћа у конкурсу.

Last modified: 16/08/2017

Comments are closed.