Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Предузеће “Мраз” започело производњу у Рогатици

19/02/2018

Након припремних радова и инсталације машина данас је почела производња у новој пословној јединици текстилног предузећа “Мраз” у Рогатици. У процесу производње тренутно је осам радница које су претходно прошле обуку, а у предстојећем периоду наставиће се са сукцесивним запошљавањем.

Данас је обављен разговор са 40 кандидаткиња за посао у “Мразу”. Власници предузећа Радивоје и Младен Ковачевић објаснили су како ће свe кандидаткиње добити прилику да у групама прођу петнаестодневну обуку током које ће показати да ли испуњавају услове за даљу двомјесечну обуку и преквалификацију.

Планирано је да у погону у Рогатици у почетној фази буде запослено до 20 радника, а затим да се дође и до коначне цифре од 50 запослених. Из Рогатице на њемачко тржиште за сада ће одлазити кецеље, а по усавршавању радница и сложенији текстилни производи.

Начелник општине Милорад Јагодић данас је са власницима обишао погон и радницама пожелио срећан и успјешан рад. Општина Рогатица пружила је свесрдну подршку у покретању овог погона. Од запуштене зграде бившег обданишта направљен је одговарајући радни простор, а подршка Општине огледаће се и у финансирању обуке, заједно са “Мразом”. Циљ је, како је и раније нагласио начелник, подстаћи инвеститоре да улажу и отварају нова радна мјеста у Рогатици, што ће Општинска управа увијек максимално подржати.

Рогатица је прије ратних дешавања између осталог била позната и по веома квалитетним текстилним производима. Уз предузеће “Домино”, које је са радом почело прошле године, и “Мраз” наговјештава да је текстилна индустрија у Рогатици на трагу старе славе.

 

Last modified: 19/02/2018

Comments are closed.