Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Потписани уговори са корисницима пројекта “Подршка социо-економској стабилности регије западног Балкана 2017 – 2018”

30/01/2018

Будући корисници пројекта “Подршка социо-економској стабилности регије западног Балкана 2017 – 2018” потписали су данас уговоре са њемачком невладином организацијом “Хелп” и Општином Рогатица.

Четрдесет рогатичких пољопривредника ће кроз овај пројекат у наредном периоду унаприједити своју производњу појединачним износима до 4.000 КМ. Вриједност пројекта је 160.000 КМ, а биће реализован уз учешће ХЕЛП-а од 50%, Општине Рогатица 35% и корисника 15%. Општина, “Хелп” и корисници ће заједничким снагама  дати допринос пољопривредној производњи на подручју Рогатице кроз набавку потребних машина, алата и пластеника.

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић је нагласио да је “Хелп” одраније познат на овим просторима по подршци локалном становништву, те да је Рогатица једна од четири општине у којима се имплементира овај пројекат. Синиша Перковић, један од корисника, истакао је велики значај овог пројекта, будући да ће овим путем набавити фрезу и плуг помоћу којих ће унаприједити производњу кромпира и малина.

Last modified: 30/01/2018

Comments are closed.