Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Потписани уговори о стипендирању студената – 125.000 КМ за стипендије

09/03/2018

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић потписао је данас уговоре о стипендирању 139 студената са подручја општине. Укупан фонд за стипендије је 125.000 КМ, док ће износ мјесечне стипендије бити 90 КМ. Право на стипендију остварили су сви студенти који су имали потпуну и валидну документацију.

Начелник Јагодић изјавио је да се и ове године тежило ка повећању броја стипендиста, односно новчаних средстава у оквиру Буџета која су намијењена стипендирању. Прошле године укупна средства су са 90.000 повећана на 117.000 КМ, а ове године на 125.000 КМ.

Јагодић је додао да је стипендирање студената један од видова подршке младим људима. Дугорочни циљ Општинске управе је да стварањем предуслова за креирање нових радних мјеста омогући младима да се након завршетка студија врате и запосле у Рогатици.

Александра Рајак, студент друге године шумарског факултета, истакла је значај стипендије и за њу, и за њену породицу. Факултет је одабрала с обзиром на добру перспективу дрвне индустрије на нашем простору, односну потребу за овим кадром, и жели да се по завршетку студија врати у Рогатицу.

Жељу да се врати у Рогатицу након студија има и Александра Драшковић, студент прве године економског факултета. За њу је стипендија на неки начин обавезујућа да каријеру гради у својој општини.

Last modified: 09/03/2018

Comments are closed.