Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Поклон-пакети за мајке и супруге хероја рата

06/03/2017

У свакодневној оптерећености обавезама, понекад заборавимо на људе који су усамљени и немоћни. Често не захтијевају ништа, него им је довољна и лијепа ријеч, како би се осјећали боље. Изнад свега, нипошто не смијемо заборављати оне чији су чланови породице дали животе за Републику Српску.

Имајући то у виду, и у духу предстојећег Дана жена – 8. марта, начелник општине Рогатица Милорад Јагодић донирао је девет поклон-пакета мајкама и супругама погинулих бораца, као и онима које немају никога од ближњих да им се нађе при руци. Пакете је, у име начелника општине, уручила замјеница начелника општине Рогатица Јелена Караџић, са представницама Удружења жена Рогатица.

Бобани Бјелаковић, прошли рат узео је мужа, сина и кћерку. Ова жена див, у осмој деценији, нарушеног здравља, поред свега што је преживјела, успјела је да сачува снагу духа. Жали што од сина и кћерке није дочекала унучад, која би већ сада била одрасли људи. Зато упућује младе генерације да животно вријеме троше паметно и живе с љубављу, без мржње.

Рада Љубинац, која је у првој години брака остала удовица, радила је тешке надничарске послове, како би школовала сина. Тек што је завршио занат и запослио се, рат јој га је узео. И ова храбра жена, пркосећи болу, сабира успомене и од њих живи.

И зато, савремени и заузети човјече, осврни се око себе, одвоји пет минута за усамљеног и немоћног. Јер ако су ове храбре жене дале оно највредније, како бисмо ми имали слободу и територију, пружимо и ми њима колико можемо – бар толико смо им дужни.

 

Last modified: 06/03/2017

Comments are closed.