Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Почели “Преображењски дани”

15/08/2017

У Рогатици од јуче влада претпразничка атмосфера. Културним и спортским манифестацијама започети су “Преображењски дани” које је начелник општине Рогатица Милорад Јагодић званично отворио пред почетак утакмице ветерана Младости и Црвене звезде.

У Туристичкој организацији општине Рогатица отворена је изложба фотографија које су пристигле на конкурс за избор најљепше фотографије са мотивима везаним за Рогатицу. Најљепшом фотографијом проглашена је фотографија Маје Ћорић са мотивом водопада Берег. Друго мјесто освојила је фотографија Маријане Мотике, а треће фотографија Анђеле Петровић. Изложбу, о којој опширније можете прочитати ОВДЈЕ, могуће је погледати током “Преображењских дана”.

У поподневним часовима Рогатицом је прокрстарио аутобус Црвене звезде, одушевљено поздрављен од стране навијача свих генерација. Чак ни навијачи Звездиног вјечитог ривала Партизана нису остали равнодушни на фудбалски спектакл који се десио на рогатичком стадиону. Иако су гости постигли три гола, резултат је остао у сјени игре старих мајстора Црвене звезде и Младости. О утакмици ветерана нешто више можете прочитати ОВДЈЕ.

А онда су на препуном стадиону малих спортова дјечаци и дјевојчице из вртића “Бамби”, као и обично, одушевили публику. Они су у свом културно-умјетничком програму показали обичаје везане за прослављање крсне славе. На почетку су наздравили домаћину, начелнику општине Милораду Јагодићу, а затим су пјесмом и игром држали пажњу публике до самог краја.


На крају првог преображењског дана у галерији Центра за културу и спорт “Раденко Мишевић” отворена је хуманитарно-продајна изложба умјетничких слика, с циљем помоћи Удружењу дјеце и омладине са посебним потребама “Растимо срећно”. Током наредних десет дана посјетиоци ће моћи да погледају изложбу и у знак подршке Удружењу “Растимо срећно” купе неку од слика.

Све јучерашње манифестације одликовала је изузетна посјећеност. У наставку програма “Преображењских дана”, публика ће данас моћи да ужива у фудбалском и тениском турниру (12 и 17 часова), а од 19 часова на стадиону малих спортова почиње “Вече фолклора”.

 

Last modified: 15/08/2017

Comments are closed.