Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Почеле припреме за “Илиндански сабор” на Борикама

15/06/2017

Уз “Преображењске дане”, “Илиндански сабор” на Борикама је значајна народна манифестација, која обједињује духовност, традицију и културни идентитет народа нашег краја. Сваке године уз празник Светог Илије, 2. августа, на Борикама се окупи и старо и младо да се помоли Богу, заигра и запјева.

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић формирао је Одбор за организацију “Илинданског сабора”, који се јуче састао како би се постигли почетни договори у вези са организовањем сабора. Одбор сачињавају људи из Општинске управе, Мјесне заједнице Борике, Српске православне цркве, спорта, културе, медија и полиције, који ће се потрудити да на најбољи начин организују сабор.

Према ријечима начелника Јагодића, који је предсједник Одбора за организацију, циљ је да “Илиндански сабор” буде достојанствена манифестација, која ће задовољити укусе свих који посјете Борике током дводневног трајања сабора. Након подјеле задатака, договорено је да се већ сљедеће седмице одржи састанак на којем ће бити утврђени даљи кораци у организацији.

Last modified: 15/06/2017

Comments are closed.