Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Почела прољећна акција чишћења и уређења Рогатице

13/04/2018

Ових дана започета је велика прољећна акција чишћења и уређења на цјелокупном подручју општине Рогатица. Поред радника Јавног комуналног предузећа “Комрад”, у акцији су учествовали запослени у Општинској управи и јавним установама и предузећима. Акција ће трајати током мјесеца априла, а до сада је уклоњена већина дивљих депонија на подручју општине.

У наставку је планирано да се очисте преостале депоније, уреде зелене површине и градске улице. Из Одјељења за инспекцијске послове и послове комуналне полиције апелују на грађане да очисте и уреде просторе у свом власништву и подсјећају да ускоро на снагу ступа одлука којом су предвиђене нове висине казни за непрописно одлагање отпада и стварање дивљих депонија.

Према новој одлуци, која је усвојена на јучерашњој сједници Скупштине општине, физичка лица ће за овакве прекршаје плаћати од 150 до 300, правна лица од 500 до 3.000, одговорна лица у правним субјектима од 150 до 500, а самостални предузетници од 300 до 1.000 КМ.

И из Јавног комуналног предузећа “Комрад” такође апелују на грађане да не стварају дивље депоније и подсјећају на могућност бесплатног одлагања крупнијег отпада на депонији “Рудине”.

Last modified: 14/04/2018

Comments are closed.