Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Почела “GIRLS’ SelfeSTEM” информатичка обука за средњошколке

17/12/2017

У Средњошколском центру “27. јануар” Рогатица овог викенда почела је информатичка обука за ученице трећег разреда. Ради се о “Girls’ SelfеSTEM” пројекту који реализује Асоцијација информатичара у БиХ.

Према ријечима стручњака из асоцијације, циљ је да ученице током обуке утврде, али и знатно прошире информатичко знање стечено током школовања. Полазнице обуке ће да овладају многобројним алатима везаним за креирање интернет страница. Осим тога, наглашавају они, циљ је и да се кроз овај пројекат дȃ допринос већем укључивању младих дјевојака у информатички сектор.

Директор СШЦ “27. јануар” Жаклина Лелек изразила је задовољство чињеницом да се рогатичка средња школа налази међу три школе у БиХ које су одабране за реализацију овог пројекта. Поред Рогатице, обука ће бити спроведена у Маглају и Томиславграду.

Обука ће се одвијати викендом, до марта 2018. године. Као поклон Асоцијације информатичара БиХ полазницама бити обезбијеђено полагање тестова за ELDC сертификат о познавању рада на рачунару који је признат у 146 земаља.

chevron-right chevron-left

Last modified: 17/12/2017

Comments are closed.