Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Петнаестогодишњица КУД-а “Сретење” обиљежена концертом за памћење (фото галерија)

11/02/2018

Културно-умјетничко друштво “Сретење” Рогатица је поводом своје крсне славе Сретења Господњег и петнаестогодишњице постојања вечерас приредило концерт за памћење.

Поред домаћина, у препуној Спортској дворани заиграли су чланови културно-умјетничких друштава “Младост” из Пала, “Војковићи” из Војковића (секција Трново), “Младост” из Рудог, “Боксит” из Милића и “Јањ” из Шипова.

Својом пјесмом присутне је разгалила етно-група “Српски дом – Свети Димитрије” из Сремске Митровице и мушка пјевачка група КУД-а “Сретење”.

Због несебичног доприноса раду овог друштва које дјелује при Црквеној општини Рогатица, проглашени су почасни чланови: Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом, начелник општине Рогатица Милорад Јагодић и протојереј Гвозден Арамбашић, који је за вријеме службовања у Рогатици основао КУД “Сретење”.

Арамбашић је казао да је веома поносан на “Сретење”, јер у њему сада играју дјеца која су рођена када је оно основано. Он је као дар за успјешно управљање КУД-ом “Сретење” јереју Зорану Јеринићу уручио икону Христа Спаситеља.

Начелник Mилорад Јагодић изјавио је да су организатори припремили концерт достојан јубилеја, те да је право задовољство видјети нове нараштаје како чувају фолклорну традицију.

Културно-умјетничко друштво “Сретење” броји преко 130 чланова који српску традицију чувају игром и пјесмом. При друштву дјелују двије узрасне групе играча, те мушка и женска пјевачка група.

chevron-right chevron-left

 

 

 

 

Last modified: 11/02/2018

Comments are closed.