Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Парастос за борце страдале у Борчу

17/07/2017

Деветнаест припадника Војске Републике Српске страдало је на подручју села Борач у периоду од 1992. до 1994. године. У организацији Општинске борачке организације Рогатица, породица страдалих и Општине Рогатица јуче је служен парастос, прислужене су свијеће и положени вијенци код спомен-обиљежја овим борцима, које је подигнуто 2012. године.

Присутнима су се обратили предсједник ОБО Миленко Рајак и начелник општине Рогатица Милорад Јагодић. Начелник Јагодић је констатовао да најмање што дугујемо нашим борцима јесте да помињемо величину њихове жртве за наш народ и нашу дјецу и додао да је сјећање на њих и све оне који су дали животе за стварање Републике Српске један од најважнијих начина очувања наше територије и идентитета.

На овом подручју страдали су: Данило Зорановић, Милош Иконић, Здравко Качаревић, Миленко Лазић, Војко, Ратко и Милош Нешковић, Предраг и Милија Рајак, Добро Рацковић, Слађан Ристић, Бране Росић, Драгоје Станишић, Драган Стјепановић, Раде Ћебић, Љубомир Ћорић, Ранко Стјепановић, те Александар Обрадовић (1976), као најмлађи, и Милорад Видаковић (1925), као најстарији и као једини цивил међу њима, који је заклан на кућном прагу. Сви они страдали су током 1992. године, док је Ранко Стјепановић погинуо 1994. године.

Last modified: 17/07/2017

Comments are closed.