Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Општина Рогатица укључена у Пројекат интегрисаног локалног развоја

13/07/2017

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић потписао је данас Протокол о сарадњи и Меморандум о разумијевању између Општине Рогатица, са једне, и Развојног програма Уједињених нација (УНДП) и Владе Швајцарске, са друге стране, чиме је наша општина укључена у Пројекат интегрисаног локалног развоја (ИЛДП).

Према ријечима Сезин Синаноглу, представнице УНДП-а за БиХ, Пројекат интегрисаног локалног развоја подразумијева јачање капацитета јединица локалне самоуправе, како би могле да креирају и примјењују своје стратегије развоја у партнерству са локалним заједницама. Синаноглу је додала да је основни циљ ИЛДП-a довођење инвестиција у локалне заједнице, повећање економских перспектива и могућности запошљавања, што би довело до унапређења квалитета живота становништва.

Осим Рогатице, у овај пројекат укључено је још десет општина из БиХ, а општине које су до сада биле обухваћене ИЛДП-ом имају веома позитивна искуства. ИЛДП је присутан на нашим просторима од 2008. године, а од тада је захваљујући њему креирано 530 нових радних мјеста и пружена подршка у повећању прихода за 2.400 грађана.

Last modified: 13/07/2017

Comments are closed.