Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Одржан округли сто о осјетљивим друштвеним категоријама

01/03/2017

Почетком фебруара ове године, постигнут је договор о сарадњи Општине Рогатица и ОЕБС-а, са планом да се промовишу толеранција и заштита људских права, посредством јавних установа и других организација са подручја општине.

Остваривање договореног, започето је данас. Одржан је први округли сто, чији учесници су били представници установа и организација – општинске управе, судства, полиције, школства, здравства и удружења грађана. Вођена је дискусија на тему “Појединци и групе у ризику – ко је невидљив, рањив или маргинализован у нашој заједници?” Модератори дискусије су били Жељко Вукановић и Зорица Шаренац, службеници ОЕБС-а.

Закључено је да су дјеца са потешкоћама у развоју друштвена категорија којој би требало у што већој мјери посветити пажњу, са акцентом на период прије поласка у школу. Размијењена су различита искуства и дефинисане могућности дјеловања, након чега је утврђено да су квалитетна комуникација и правовремено дјеловање свих друштвених субјеката најбитнији предуслови за успјешно задовољење потреба осјетљивих друштвених категорија.

Last modified: 01/03/2017

Comments are closed.