Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Одржана XVIII редовна сједница Скупштине општине Рогатица

12/04/2018

Данас је одржана XVIII редовна сједница Скупштине општине Рогатица на којој је, између осталог, усвојена Одлука о измјенама и допунама Одлуке о комуналном реду. Ступањем ове одлуке на снагу биће актуелне и нове висине казни за несавјесно одлагање отпада и стварање дивљих депонија. Физичка лица ће за овакве прекршаје плаћати од 150 до 300 КМ, правна лица од 500 до 3.000, а одговорна лица у правним субјектима од 150 до 500 КМ.

Усвојени су и оснивачки акти Јавног комуналног предузећа “Врела Сељани” д.о.о. Рогатица – Статут и Етички кодекс, а именовани су и вршиоци дужности чланова Надзорног одбора. На XVI редовној сједници у фебруару обављен је исти поступак у вези са оснивањем ЈКП “Водовод”, али с обзиром на сличан назив предузећа у стечају на подручју општине, надлежни суд је предложио други назив новог предузећа, стога је спроведена и данашња процедура.

Према ријечима начелника општине Рогатица Милорада Јагодића основни циљ је да ново предузеће у што краћем року успостави нормално управљање водоводом и канализацијом, на задовољство и корист грађана.

 

Last modified: 12/04/2018

Comments are closed.