Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Одржана XII сједница Скупштине општине Рогатица

29/11/2017

На данас одржаној XII редовној сједници Скупштине општине Рогатица констатовано је да је током 2017. године дошло до значајне стабилизације Буџета. Према подацима Одјељења за финансије утврђено је да буџетски суфицит за првих девет мјесеци ове године износи 362.531 КМ, док је у истом периоду 2016. године Општина била у дефициту од 672.629 КМ! Узимајући у обзир то да су приликом смјене власти крајем прошле године констатоване обавезе од око 2,5 милиона КМ, може се рећи да је стручним и рационалним управљањем општинском касом дошло до значајног опоравка општинских финансија.

Усвојени су Програм рада начелника општине за 2018. годину и програми рада и финансијски планови јавних установа и предузећа чији оснивач је Општина, као и низ других одлука и информација.

Скупштина је донијела закључак којим осуђује појаву уништавања имовине грађана на подручју општине Рогатица у протеклом периоду и позвала надлежне органе на локалном и републичком нивоу да предузму све мјере у циљу расвјетљавања тих догађаја.

 

 

Last modified: 29/11/2017

Comments are closed.