Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Одржана VI сједница Скупштине општине Рогатица

03/04/2017

Данас је одржана VI сједница Скупштине општине Рогатица. Дневни ред који се састојао од 13 тачака исцрпљен је током четири сата засједања. Усвојени су нацрти Статута општине и Пословника о раду Скупштине општине.

У оквиру осме тачке разматран је и усвојен Приједлог програма коришћења средстава од накнада по основу продаје шумских дрвних сортимената у 2017. години, што значи да ће се у скорије вријеме приступити реализацији значајних пројеката. Ради се о пријеко потребним кровопокривачким радовима на згради Основне школе “Свети Сава” и замјени столарије на згради Средњошколског центра “27. јануар”. Поред тога, значајна средства биће уложена у изградњу и реконструкцију путева, водовода и канализације у руралним подручјима, као и пјешачке стазе на дијелу магистралног пута М 19.3 – Бензинска станица „Нестро“ – Циглана. Дио ових средстава биће уложен у рјешавање проблема гријања зграде Општине, који није ријешен од њене изградње. Овим ће се остварити значајнa уштеда финансијских средстава.

Примједбе опозиције у вези с овом тачком тичу се тога што одређене ставке за инвестирање нису из руралних подручја. Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић објашњава да за ово постоји сагласност надлежног министарства, јер се ради о горућим проблемима локалне заједнице и Општинске управе.

Разматрани су извјештаји о раду и годишњи обрачуни јавних установа и предузећа чији је оснивач Општина Рогатица. Једногласно је усвојен само извјештај Јавне предшколске установе Дјечији вртић “Бамби”. Нису усвојени извјештаји и обрачуни сљедећих предузећа: Дом здравља, Центар за социјални рад, Туристичка организација општине Рогатица, Центар за културу и спорт “Раденко Мишевић”, Народна библиотека и Комрад.

Није прихваћена ни информација о раду Општинске борачке организације у 2016. години. Одборник Мишо Соколовић демантовао је предсједника ОБО Рогатица Миленка Рајака, износећи чињеницу да је спомен обиљежје борцима палим у прошлом рату у Козићима највећим дијелом изграђено средствима Борачке организације Републике Српске и средствима грађана, а не само Општинске борачке организације.

Данас је усвојен и Приједлог одлуке о расписивању избора за чланове савјета мјесних заједница на подручју општине Рогатица, који ће бити одржани 14. маја. На крају сједнице извршена су именовања функционера. Функцију секретара Скупштине општине Рогатица вршиће досадашњи вршилац дужности Љубиша Томић. Тако је и са начелницима одјељења, гдје су на функције начелника одјељења именовани: Андријана Нешковић (Одјељење за општу управу), Деливоје Ђерић (Одјељење за привреду и друштвене дјелатности) и Биљана Симић (Одјељење за просторно уређење и стамбено-комуналне послове).

Last modified: 03/04/2017

Comments are closed.