Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Одржана “Конференција беба” у Рогатици

27/06/2017

Под покровитељством Општине Рогатица, у организацији Центра за културу “Раденко Мишевић” данас је у Рогатици одржана “Конференција беба”. Ријеч је о манифестацији чији циљ је промоција пронаталитетне политике, те здравог и одговорног родитељства.

Присутне је у име начелника општине Рогатица Милорада Јагодића и у своје име поздравио начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Деливоје Ђерић. Ђерић је рекао да му је задовољство што има прилику да отвори једну од најљепших манифестација у Рогатици. Додао је да су дјеца наше највеће богатство, те да ће се Општина трудити да створи што боље услове за њихову будућност.

На стадиону малих спортова нашло се преко педесет беба са родитељима, бакама и дједовима, као и старијом браћом и сестрама. Малишане је забављао кловн Васа. Заједно су плесали, изводили мађионичарске трикове, а затим су уручене награде по категоријама.

Најмлађа беба је Теодор Јовановић, рођен 26. маја, који је проглашен за предсједника “Предсједништва беба”. Најстарије бебе су браћа Лазар и Стефан Вуковић, рођени 21. јула прошле године. Беба са највише браће и сестара је Данијела Глуховић, док њена мајка Маја има највише дјеце – десеторо. Најмлађа бака је Мирјана Ђерић, рођена 1975. године.

Last modified: 27/06/2017

Comments are closed.