Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Одржана IV редовна сједница Скупштине општине Рогатица

03/02/2017

Данас је одржана IV редовна сједница Скупштине општине Рогатица. На дневном реду налазило се 18 тачака. Усвојени су различити приједлози и програми, међу којима је најважнији Програм рада начелника општине Рогатица за 2017. годину. Већи број тачака усвојен је једногласно.

Занимљива дискусија вођена је о приједлогу Одлуке о стимулисању наталитета за 2017. годину у општини Рогатица. Клуб одборника СДС-а уложио је амандман на приједлог одлуке, тражећи повећање средстава за ову намјену. Према образложењу начелника општине Милорада Јагодића, овом Одлуком средства су већ повећана, а с обзиром на мањак средстава, тренутно не постоји могућност нових повећања. У образложењу се додаје да ће се, чим се укаже могућност, тежити ка повећању издвајања за подршку наталитету. Одборници СНСД-а, Марко Јовичић и Синиша Јанковић, изнијели су информације да је одлука о стимулисању наталитета први пут донесена у мандату начелника Радомира Јовичића, а у мандату садашњег начелника средства за ове намјене су повећана. Сматрају да је контрадикторно од стране људи из СДС-а да траже повећање,  јер у вријеме њиховог обнашања власти, повећања није било, а чак су садашњем начелнику оставили одређена дуговања за стимулисање наталитета.

У оквиру претпосљедње тачке дневног реда говорило се о могућности изградње ауто-пута, односно брзе цесте која би пролазила кроз Рогатицу, према Сарајеву, односно Београду. Начелник општине информисао је присутне да већ неколико мјесеци остварује контакте са институцијама и људима који би могли имати конкретније информације и утицај на то да тај пут прође кроз Рогатицу.

Last modified: 28/02/2017

Comments are closed.